Bokhotellet Lyngørporten

- Norges første bokhotell

I nært samarbeid med Bokbyen ved Skagerrak i Tvedestrand, blir Resort Lyngørporten på Gjeving landets første bokhotell.

– Vi skal samarbeide om å prege hotellet med bøker og bokhyller i fellesrommene. Vi skal ha temarom og temautstillinger om både lokale forfattere og andre forfattere, bokkvelder og bokhelger, og vi skal samarbeide om et felles program i Tvedestrand og på Gjeving. Vi satser på å skreddersy kulturreiser fra hele landet til Tvedestrand, med skjærgården, Lyngør, Bokbyen ved Skagerrak og besøk på Næs jernverksmuseum, sier daglig leder May-Lill Skjeggedal ved Bokhotellet Lyngørporten, og daglig leder Solveig Røvik i Stiftelsen Bokbyen ved Skagerrak.

Resort Lyngørporten ligger i havgapet like innenfor Lyngør. Hotellet er i god vekst og har godt over 10 000 overnattingsgjester i året.

– Vi har et meget godt renommé som kurs- og konferansested, med kvalitetsmat, fiske- og skjærgårdsopplevelser, sier en stolt og entusiastisk hotellsjef.

Bokbyen ved Skagerrak preger havneområdet i Tvedestrand med verdifulle bøker, mange litteraturarrangementer og aktivt kulturvernarbeid. Fra slutten av mai er bokhotellet klart, med opplevelser både ved bokhyllene og i kombinasjon med forfatterbesøk, vandringer i Bokbyen ved Skagerrak og skreddersydde opplegg for enhver litteraturelsker.

Bokhotellet i media:

Mer informasjon

Ta kontakt på telefon 37 19 80 00 for å sjekke muligheter og få tilbud på opphold.