Velg en side

Ingebjørg Berg Holm er en norsk krimforfatter, blogger og samfunnsdebattant. Hun er bosatt i Bergen, men helgen 16.-18. februar 2018 er hun å finne i Bokbyen i Tvedestrand.

Nominert til Rivertonprisen i 2016

I 2015 debuterte hun med boken Stjerner over, mørke under. Denne ble nominert til Rivertonprisen året etter, og vant Maurits Hansen-prisen Nytt blod. Begrunnelsen for at hun vant den sistnevnte prisen var «Ingebjørg Berg Holms debutroman er en stillfaren og mangefasettert historisk krim hvor den litterære kvaliteten nærmest overskygger det klassiske mordmysteriet». Boken har fått flere gode anmeldelser i både pressen og på ulike blogger.

En av dem som gir boken gode skussmål er Kari Brenden-Bech som har bloggen Karis bokprat.

Bokanmeldelsen hennes starter slik: «Det er ikke ofte jeg blir vilt begeistret for bøker, men det ble jeg av denne. Ingebjørg Berg Holm har med Stjerner over, mørke under skrevet en usedvanlig sterk debutroman som fort kan finne på å stikke av med kriminalromanenes hederspris – Rivertonprisen, Den gylne revolver. Boka er faktisk så stemningsfull og velkomponert at jeg snart kom til å tenke på Vidar Sundstøls Drømmenes land, som så vidt jeg kan huske flere steder ble kalt «litterær krim», en betegnelse som gjerne brukes om kriminalromaner med høy litterær kvalitet. Selv synes jeg ikke noe om den betegnelsen, og vil heller beskrive Stjerner over, mørke under som ei stillferdig, men bunnsolid fortelling, kjemisk fri for stereotyper.»

Du finner hele anmeldelsen hennes her.

Forlaget omtaler boken slik:

Da vi så hverandre sist, tålte jeg ennå ikke blod.

Hurumlandet, 1875

En mann blir funnet under et bjørketre i skogen – tilsynelatende fred-full, med et mildt uttrykk i ansiktet. Men bakhodet er knust og klærne gjennomtrukket av blod, og det er så vidt lensmann Thomas Tinnvik klarer å holde kvalmen unna.

Avhør på den nærmeste gården avslører at den døde er Lars Holte, en mann som reiste til Canada for ti år siden, og ikke er blitt sett siden.

Neste bok

Mange har ventet i spenning på at Ingebjørg skal følge opp debutboken, og endelig kommer bok nummer to; Barføtt over isen. 15. februar, altså dagen før hun kommer til Tvedestrand slippes boken på Vigmostad Bjørke forlag.

«I følge henne selv er boken litt vanskelig å beskrive: -Ja, den er det. Du skjønner … Dette er både en dannelsesroman, en kjærlighetsroman og en krimroman. Tittelen er hentet fra Schuberts «Lirekassemannen», hvor døden opptrer i skikkelse av en liredreier. Lirekassemannen og Frankensteins monster befolker det mentale landskapet. Uff … Nei, det er rett og slett nesten umulig å si noe om den uten å spoile for mye for leseren.

Vi møter iallfall igjen lensmann Thomas Tinnvik som har bosatt seg i et vintergoldt Holmsbu. Fjorden fryser til, og Tinnvik blir stadig mer deprimert og ensom. Kattelik med overkuttet strupe driver i land, men Tinnvik er ikke svært interessert i å etterforske dette heller. Han har for mye å tenke på selv. En mann fra hans egen fortid dukker opp i Holmsbu, og Tinnvik kan ikke lenger holde på den han er: Han er en mann som elsker menn, men ikke kan tåle det. I konfrontasjonen tar han et skjebnesvangert valg: Han må drepe. – Kort oppsummert er Barføtt over isen en fortelling om den bunnløst ensomme lensmannen som planlegger et mord. Og så er det også en veldig kløktig twist, om jeg så får si det selv.»

Dette skriver Geir Tangen på bloggen sin, Bokbloggeir. Du finner hele artikkelen her.

Hans Olav Lahlums krimfestival 16.-18. februar 2018

Frister det å finne ut mer om Ingebjørg Berg Holm og hennes bøker og forfatterskap må du ta turen til Hans Olav Lahlums krimfestival som arrangeres av Bokhotellet og Bokbyen ved Skagerrak 16.-18. februar 2018.

Hele programmet til festivalen kan du boltre deg i her.

Billetter kan du reservere ved å ringe oss på 37 19 80 00 eller sende mail til resepsjon@bokhotellet.no.

Hjertelig velkommen!