Velg en side

– Hvert år reiser vi til mitt hjemland for å feire jul og nyttår sammen med min familie. Og det skal vi i år også, forteller Wella Marie B. Aanonsen, Bokhotellets dyktige servitør. Hun har jobbet her på hotellet i ett år, og hun og mannen hennes bor her på Gjeving.

Av Per Vie

– Kort vei til jobben, ler Wella, som forteller at hun ikke har fått seg førerkort ennå, så å bo her på Gjeving er helt perfekt.

– Men hvordan havnet du her i Norge, Wella?

– Mannen min og jeg møtte hverandre på nettet, og etterhvert kom han til Filippinene for å besøke meg. Så reiste jeg først til Norge som turist, og etter tre år giftet vi oss, smiler Wella.

– Og du trives her på Sørlandet?

– Ja, jeg liker meg veldig godt, but I don’t like so much cold, ler Wella, som er vant med et litt varmere klima på øyene i Stillehavet.

Dette fantastiske bildet fra Filippinene er fra travels.kilroy.no.

Dette fantastiske bildet fra Filippinene er fra travels.kilroy.no.

Wella smiler og ler, og praten går litt på norsk og mest på engelsk.

– Snakker du og mannen din norsk eller filippinsk hjemme?

– Det går mest på engelsk, og litt norsk. Mitt språk er ikke så enkelt å lære seg, for du skjønner, på Filippinene har vi mer enn hundre forskjellige språk, sier Wella, som forteller at det nasjonale språket er Manila.

– Hvilken by kommer du fra?

– Jeg kommer fra Bacolod City, en liten by som ligger på øya Negros. Byen har ca 500.000 innbyggere og blir kalt ”The City of Smile”, sier Wella – med et stort smil.

Naturligvis. At hun kommer fra smilets by er lett å forstå. Og jeg blir sjarmert i senk, både av henne og alt hun har å fortelle om hjemlandet sitt.

– Hm, tror jeg må besøke Filippinene…

– Ja, det må du! Og reiser du i oktober må du ta deg en tur til Bacolod, for da har vi en stor festival i byen, MassKara-festivalen, med masse gatedans, fantastiske kostymer og stort folkeliv. Du skjønner, alle byene i Filippinene har sin festival, forteller Wella ivrig.

bacolod-masskara

Jeg vil vite mer om smilets by, og den strålende servitøren forteller mer enn gjerne.

– Bacolod er også kjent for sin kylling, og er du først på besøk må du få med deg Bacolod Chicken Inasal og smake på verdens beste variant av grillet kylling.

bacolod-chicken-inasalbacolod-chicken-2

Enda en grunn til å reise, tenker jeg. For kylling er den store favoritten min, uansett tilberedelsesmåte. Bare sjekk selv ved å klikke her!

– Og nær byen vår er det også andre attraksjoner for turistene. Blant annet ”The Ruins” ikke så langt unna strendene, og bare 20 minutter med bil fra Bacolod.

the-ruins

Fantastisk, tenker jeg. Nå er det ikke lenger nødvendig å stille spørsmål, for her kommer turistinformasjonen av seg selv på løpende bånd…

– Så anbefaler jeg deg å besøke Boracay, et lite paradis av en knøttliten tropisk øy nord for Panay!

boracay

Jeg leser meg litt opp på nettet, og ser at hver gang reiseekspertene lager en topp ti-liste over paradisøyer, dukker navnet «Boracay» opp. Bare sjekk her på reisemagazinet.no!

Les enda mer om Boracay i denne spennende artikkelen fra dagbladet.no.

Ok ikke nok med det. Wella gir seg ikke…

– Du må også besøke Bohol, en øy i landsdelen Visayas. Det er her de filippinske tarsier lever, det lille apelignende nattdyret som har blitt et varemerke for øya Bohol.

apene-i-bohol

For en sjarmerende skapning! Nå fikk jeg virkelig lyst til å reise til Filippinene, og helst med Wella som guide. Jeg vil vite mer om hjemlandet hennes neste gang hun serverer meg noe ekstra godt her på Restaurant Sliperiet.

En filippinsk kyllingrett, kanske? Bare et godt tips til kjøkkensjefen.