Velg en side

– Fellesorganisasjonen for barnevernspedagoger, sosionomer, vernepleiere og velferdsvitere er her på Bokhotellet hvert år for å ha et femdagers opplæringskurs for tillitsvalgte, forteller Linda Pettersen, fylkessekretæren i FO Telemark. 

Linda Pettersen intervjuet av Per Vie

Å lære seg navnet på organisasjonen krever et helt kurs i seg selv, tenker jeg, og er glad for å høre at forkortelsen FO brukes til daglig. I tillegg til opplæringsansvar har også den aktive fylkessekretæren mange andre oppgaver i FO. Men akkurat nå er det fokus på opplæring av tillitsvalgte.

– Har dere vært her på Bokhotellet mange ganger?

– Ja, det har vi. En gang i året møtes vi her, og vi liker oss veldig godt. Kursene holdes regionsvis, og vi er fem fylker som gjør dette sammen, forteller Linda.

– Hvilken type kurs har dere nå?

– Det kalles for Arbeidslivskurs, og er en grunnopplæring for de tillitsvalgte. Alt om lov- og avtaleverk, forklarer Linda, som er her sammen med fire fylkessekretærer som også er kursledere for 24 kurdeltakere. Og alle bor her på hotellet i de fem dagene kurset pågår.

– Hva er grunnen til at dere vil være her på Bokhotellet?

– Når vi skal være sammen så lenge er det fordi mye skal læres, og da er det viktig at vi har det best mulig. Og her på Bokhotellet er det fine omgivelser og de beste rammene for å jobbe mye og lenge med stoffet. Gjerne til langt på kveld. Så dette er ikke noe hvilehjem, ler Linda, som forteller at deltakerne gjerne jobber med gruppeoppgavene til sola går ned. Og når været har vært som nå har det vært fantastiske kveldstimer ute for gruppearbeid, med solnedgangen som vakkert bakteppe.

– Så er personalet her på hotellet veldig serviceinnstilte. God mat er det her, og lokalene er pene, lyse og innbydende. Også det fine været vi har hatt, da! Helt perfekt når vi kan gå ut på bryggekanten i pausene og nyte frisk luft og vakker utsikt i godværet. Og så er vi selvfølgelig veldig glade i den fruktbollen der, smiler Linda og peker på en bolle med frisk, fersk frukt ved siden av kaffemaskinen utenfor kursrommet.

– Det virker som det er en gjeng som har det veldig fint sammen?

– Ja, det er helt sikkert. Og når vi har vært sammen her så lenge tør også hver enkelt å slippe seg mer løs, og det er en fordel idag som vi blant annet skal ha litt rollespill, avslutter den blide fylkessekretæren, før hun slår følge med de andre igjen inne på kursrommet.