Velg en side

Jeg husker første gangen jeg traff Trudy Julius, hotellets restaurantsjef. Hun serverte på terrassen utenfor restauranten her på Bokhotellet. Det var småkaldt, men så møtte jeg Trudys smil og varme vesen, og all antydning til kulde forsvant som dugg for sola.

Av Per Vie

Jeg er sikker på at mange flere enn meg har opplevd å bli trollbundet av Trudys fantastiske utstråling og smittende humør. Jeg ble varm og i godt humør umiddelbart.

– Skal du skrive litt om meg? Å, så gøy da!, ler Trudy, som forteller at hun har jobbet her på Bokhotellet i tre år nå. Opprinnelig kommer hun fra Sør-Afrika, og er oppvokst i Cape Town. Nå bor hun i Risør.

Litt av en overgang fra Cape Town til Risør, Trudy?

– Ja, det er helt sikkert. Men jeg er en person som har lett for å tilpasse meg, og jeg liker å lære nye kulturer å kjenne, så det har gått kjempefint. Dessuten elsker jeg utfordringer.

Trudy forteller at hun gikk jeg på skolen i ett år for å lære norsk da hun kom til Norge i 2011. Og mens hun gikk på skolen jobbet hun litt for Det Lille Hotel i Risør.

Hva gjorde du før du kom hit da, Trudy?

– Jeg jobbet for Royal Caribbean Cruise Lines som Guest Services Manager i 10 år. Gjennom jobben min fikk jeg mange venner, og jeg ble anbefalt å reise til Norge. Kanskje på tide å finne på noe nytt, tenkte jeg.

Hvordan fikk du jobb her på Bokhotellet?

– Jeg snakket med Jan G. Larsen, som var hotellsjef her den gangen. Han sa ”Ja, Trudy, du kan gjerne begynne å jobbe her, men da må du ta sertifikat først. For det finnes ikke bussforbindelse mellom Risør og Gjeving”. Så da gjorde jeg det. Jeg liker å sette meg mål, og jeg klarte å ta sertifikatet. Jobben var min, ler Trudy fornøyd..

– Jeg begynte som servitør. Jan var fornøyd med meg. Så ble jeg hovmester, og til slutt ble jeg restaurantsjef, som jeg snart har vært i to år. Ja, det gikk raskt, og jeg tror det er fordi jeg tar en utfordring og går inn for ting hundre prosent.

Hva er det beste med jobben din som restaurantsjef, Trudy?

– Jeg liker så godt å jobbe med mennesker. Har aldri jobbet i restaurantbransjen før, og er ikke spesielt glad i å lage mat selv, men jeg stortrives i jobben min som restaurantsjef. Jeg elsker mennesker, og det å gjøre de glade og fornøyde. Jeg er fra Sør-Afrika og gjør nok ting annerledes, og jeg liker å tulle med folk og få de til å føle seg hjemme. Så er det så gøy å bli kjent med nye folk, og spesielt alle de som kommer tilbake, som er så fornøyde at de vil besøke oss igjen og igjen, smiler Trudy, hotellets levende varmeovn.

Og takk for det, Trudy. Du er en av grunnene til at jeg og så mange andre trives så godt  på Bokhotellet. Gleder meg til å treffe deg igjen.