Velg en side

ME BEFORE YOU

Vi gir deg tips til sommerlektyre! Uansett hvor du reiser på ferie må du ikke glemme å ta med deg bøker, som for eksempel Et helt halvt år av Jojo Moyes. På bildet ser du Emilia Clarke og Sam Claflin fra filmversjonen.

Av Jessica Ryan. Foto: SF Norge AS

Snart er fellesferien over oss med timevis i sola, på stranda, på hytta eller hvor enn du elsker å tilbringe din ferie. Hva er da herligere enn å ta med seg en god bok som du kan nyte mens du sipper på en pina colada? De forskjellige bokhandlerne bugner over av spennende bøker og gode tilbud, så det kan være vanskelig å vite akkurat hvilke bøker man skal satse på. Vi har plukket ut 5 bøker som er verdt å ha med seg i kofferten denne sommeren.

Et helt halvt år av Jojo Moyes

Jojo MoyesDenne boka har blitt filmatisert og kom på norske kinoer i begynnelsen av juni. Boka handler om Lou Clark og Will Traynor, som begge har fått utdelt noen utfordringer i livet. Lou Clark er i ferd med å miste noen viktige faste holdepunkt i livet sitt, og dette kommer til å påvirke henne veldig, ettersom hun har behov for å vite hva som venter rundt neste sving. Will Traynor har vært utsatt for en motorsykkelulykke som har tatt fra han livsgnisten. Så møter de hverandre, og livene deres endres for alltid.

Dette er en av bestselgerne i 2014 med 350 000 solgte eksemplar. Finnes også i pocketutgave, som jo er praktisk for reisende.

Napoli-kvartetten av Elena Ferrante

Elena FerranteDette er en bokserie bestående foreløpig av 3 bøker som heter Mi brilliante venninne, Dei som flyktar og dei som blir og Historia om det nye namnet. Dette er tre bøker som har trollbundet kvinner over hele verden, og det hersker store mysterier rundt hvem Elena Ferrante faktisk er. Den tiende oktober kommer siste boka i serien, som heter Historia om det tapte barnet. Det kan jo være greit å ha lest seg opp på de første tre bøkene innen den tid. Bøkene handler om vennskapet mellom de to venninnene Elena og Lila gjennom et helt livsløp. En roman om et vennskap som inneholder kjærlighet, hat, beundring og sjalusi, men som er så sterkt at ingen av de to kvinnene er helt seg selv uten den andre der.

Det vokser et tre i Brooklyn av Betty Smith

Betty SmithThe New York Public Library har kåret dette til en av de mest leseverdige romanene fra det 20. århundret og det regnes som en av forrige århundrets vakreste oppvekstromaner. Vi møter den gatesmarte jenta Francie Nolan som vokser opp i en arbeiderklassefamilie i Brooklyn i New York. Boken er basert på Betty Smiths oppvekst i New York og ble gitt ut for første gang i 1946. Du loves en sterk leseropplevelse gjennom et levende karaktergalleri og beskrivelser av et pulserende miljø og alt er sentrert rundt temaene kjærlighet, klassereise, utopier og knuste drømmer.

Sjarmen med tarmen av Giulia Enders

Giuila EndersOk, kanskje ikke en bok du tenker kunne vært interessant å lese på sommeren. Men om du er på jakt etter noe som er lettlest, morsomt og ikke minst informativt, så er dette en knallbok! Hvem hadde visst at tarmer kunne være så sjarmerende? Boken er nå utgitt i 36 land og har solgt 1.7 millioner bare i Tyskland alene. I boken blir du kjent med hvordan tarmsystemet ditt fungerer og hva du kan gjøre for å få det til å fungere optimalt. Du lærer om ny forskning som viser at det faktisk er slik at ubalanse i tarmfloraen din kan påvirke din mentale helse og føre til for eksempel smerter, overvekt, allergi, matintoleranse og Alzheimers. Vi må med andre ord ta vare på tarmen for å ta godt vare på oss selv. Så om du vil bli venn med din tarm bør pocketutgaven av denne være med deg på reise i sommer.

Maestro av Geir Tangen

Geir TangenGeir Tangen har vært fast gjest på Krimfestivalen til Hans Olav Lahlum her på Bokhotellet, og dette året deltok han for første gang med sin egen krimroman Maestro. Boka har fått en pangstart og er solgt til flere land. Den ble i utgangspunktet gitt ut på Geir Tangen og Agnes Matre sitt MATA forlag, men Gyldendal har nå kjøpt rettighetene til pocketutgaven. Det er en lett og leken bok om journalisten Viljar Ravn Gudmundsson, som jobber i Haugesund avis. Det er en drapsmann løs i Haugesund og vedkommende syns det er passende å sende e-post til Viljar før han begår sine drap. Lotte Skeisvold er politietterforskeren som får i oppgave å stoppe drapsmannen så fort som overhode mulig, en oppgave som er vanskelig når du har en Maestro som styrer absolutt alt slik han vil ha det i en dødssymfoni.

God boksommer!