Velg en side

Har du hørt om 100 års-spagaten? Få med deg denne nye boka om Tvedestrand fra Bokbyen Forlag. Fotografen Peter Lukas har tatt dype dykk i fotoarkivene i Aust-Agder kulturhistoriske senter og hos Willy Nylén, som har ei stor samling av gamle Tvedestrandsbilder.

Med stor nøyaktighet og flid har Peter Lukas gjenskapt de gamle fotomotivene. Han retter ”en stor takk til alle hvor jeg har fått låne vindu, balkong, som har latt meg stampe gjennom hagen eller klatret opp på garasjen. Jeg var heldig stort sett hele veien med denne boken. men som min venn Richard pleier å si: du må være flink for å være heldig. Det har med andre ord også vært mye jobb. uten den unike tilgangen jeg har fått til gamle fotografier, ville dette prosjektet vært umulig å gjennomføre.”

Silje Granhaug står for den grafiske utformingen og Maria Pedersen har hjulpet med ideer og assistanse ved fotograferingen. Bak i boka er det korte bildetekster.

Peter Lukas bor i Grimstad, har fotografert over store deler av verden og har tidligere gitt ut fotoboka ”Forandring Grimstad”. Han har også hatt separatutstilling med fotografier i Grimstad kunstforening.

Boka får du også kjøpt her på Bokhotellet.