Arrangementer 2012

Edvard Hoem om Bjørnstjerne Bjørnson søndag 29. juli

Flere enn 100 kom til Bokhotellet for å høre en kunnskapsrik, engasjert og engasjerande Edvard Hoem om Bjørnson og paradoksene i de siste årene Bjørnson levde. Etter å ha malt et bakgrunnsbilde med Bjørnsons sterke engasjement for stemmerett, for Venstre, for unionsoppløsning, mot felles konsulatvesen og for bønder og norsk kultur, ga Edvard Hoem smakebitaer fra det fjerde og siste bindet i det store biografiverket om Bjørnstjerne Bjørnson. Les mer her!

Hans Olav Lahlum om amerikanske presidenter søndag 15. juli

For en fullsatt storsal på Bokhotellet Lyngørporten presenterte og analyserte Lahlum alle amerikanske presidenter de siste 100 år, tre uker før han ga ut ny bok om presidentene. Det ble et engasjerende møte med en forfatter med klare meldinger – også til Barack Obama om hva han må gjøre for å øke vinnersjansene i høstens presidentvalg. Les mer her!

Gjenskapelsen av slaget i Lyngør 1812

Til sammen 700 medvirkende utøvere, statister og frivillige var med og levendegjorde stemningen i Lyngørsundet den 6. juli 1812 – nøyaktig 200 år etter et av norgeshistoriens mest dramatiske sjøslag fant sted. Flere tusen mennesker fikk med seg begivenheten denne magiske sommerkvelden. Se videoklippene fra slaget her:

Slaget i Lyngør 6. juli 1812 (2012)
Slaget i Lyngør 2012

Elisabeth Lønnå om kvinner til sjøs lørdag 30. juni

Det ble full sal denne søndagen da Elisabeth Lønnå holdt foredrag om boka ”Sjøens kvinner. Ute og hjemme”. Forfatteren tok oss med gjennom krig og dramatikk, oppgangstid og krise. Det ble et innblikk i en spennende historie som aldri før er fortalt.

Smaksverksted med TV2-kokk Wenche Andersen 10. og 11. mai

10. og 11. mai inviterte vi til Smaksverksted i samarbeid med Agder Mat AS, Designkokken og Kompetansenettverket for småskala matproduksjon. Og med TV2-kokken Wenche Andersen på plass ble det to smakfulle dager for deltakerne. Les mer her!

Jaguartreff på Bokhotellet 12. – 13. mai

Jaguareiere fra Hamar, Horten, Kristiansand og andre steder strømmer til Bokhotellet denne helgen. 19 flotte Jaguarer kjørte kolonne fra Lundeslettene til hotellet. Fantastisk vær sørget for de beste rammene for et vellykket treff.


Litteraturfestivalen «Bokstavelig Talt» 2012 fra 4. til 6. mai

Festivalen er over for denne gangen, og for en fest det ble! Takk til forfatterne Anne B. Ragde, Kjartan Fløgstad, Øystein Hauge, Line Baugstø, Ann Kavli, Morten R. Gray, Benedicte Kroneberg Meyer, Stein Ørnhøi og alle som bidro med innslag, kåserier og annen underholdning. For ikke å snakke om alle våre litteraturelskende gjester. Vi gleder oss hemningsløst til neste festival.

Skrivekurs med Vigdis Hjorth 16.- 18. mars

– Våg å stole på orda dine, sa Vigdis Hjorth, som leia skrivekurs med 13 deltakarar frå Oslo, Asker, Drangedal, Tvedestrand og Arendal på Bokhotellet Lyngørporten i helga. Gjennom oppgåver, skriveøkter, kommentering, forelesingar og samtalar ga Vigdis Hjorth inspirasjon og kunnskap til dedikerte kursdeltakarar.

«Nordens beste kvinner» lørdag 18. februar

Brit Bildøen, Märta Tikkanen og Linn Ullmann samla fullt hus på Bokhotellet med presentasjon av ”Adam Hiorts veg”, ”Emma & Uno” og ”Det dyrebare”, og stor stemning også under middagen etterpå, der alle tre ”Nordens beste kvinner” hadde litterære innslag.

Se arrangementer som kommer her!