Går du med planer om å få deg et akvarium hjemme?

Da bør du turen til Bokhotellet og årets fiskefestival lørdag 11. mars. Fra klokken 12.00 vil Roy Fredrik Pedersen fortelle og vise hvordan du setter opp ditt eget akvarium.

Det kan være mange grunner til å ville skaffe seg et akvarium, alt fra fasinasjonen av skapningene som lever der til å ville ha det som dekorasjon i stuen.

En ting man må være klar over når man vil skaffe seg et akvarium er at det er en tidkrevende hobby, men også veldig lærerik. Roy Fredrik har drevet med oppsett og utvikling av egne akvarium i mange år, for ham er det gleden og spenningen ved å utvikle og «forske» på ulike oppsett og planter noe av det som gjør hobbyen til en lidenskap.

Når du skal starte opp med akvarium må du ta et valg på om du ønsker salt- eller ferskvannsakvarium, det viktigste her er jo spørsmålet om hva du ønsker å holde av dyr. Som nybegynner anbefales det å starte med ferskvannsakvarium, da dette er det enkleste å få til. Det er dette vi vil få presentert under foredraget.

Det blir satt opp et akvarium helt fra bunnen

Foredraget starter Roy Fredrik med å fortelle hva du trenger av akvarium, utstyr, planter og fisk og reker. Han vil starte med et tomt akvarium og setter inn det som skal av utstyr, sand/grus, steiner, røtter og planter. Du vil også få avslørt et av triksene for å få et akvarium hvor plantene virkelig trives og ser best mulig ut. For å få et flott akvarium hvor fisk og reker trives er det også viktig hvor de forskjellige steiner, røtter og planter bør plasseres.

Han vil forklare valg av nødvendig utstyr som filter, pumper og lys. Lyssettingen avhenger av hva du har i akvariet, noen planter trenger mye lys, mens andre kanskje trenger et spesielt lys.

Sist, men ikke minst blir det en god gjennomgang på valg av fisk og reker. Det er viktig å sette seg inn i de fiskene du skal ha, og hvilke fisker som går sammen, da noen blandinger kan resulterer i at fiskene rett og slett dør.

Gå ikke glipp av denne muligheten til å se hvordan et akvarium bygges opp helt fra bunnen av og få gode råd og tips med på veien for å gjøre det selv.

Påmelding

Kontakt oss på telefon 37 19 80 00 eller mail resepsjon@bokhotellet.no for å melde deg på.

Pris for foredrag og middag er kr 595,- per person.

Etter endt foredrag blir det mulighet til å kjøpe lodd på akvariet som har blitt satt opp. Trekningen skjer under middagen på kvelden.

Se hele programmet for fiskefestivalen her.